Foto: Tuzlanski.ba

Na vanrednoj Skupštini F.K "Sloboda" Tuzla održanoj danas u zgradi Privredne komore, za novog predsjednika Upravnog odbora izabran je tridesetčetvorogodišnji Azmir Husić zv. Amerikanac.

skupstina sloboda

Novoizabrani predsjednik UO "Sloboda" Azmir Husić posljednjih 15-tak godine živi i radi u Americi. Članove upravnog odbora kojih će biti između 5 i 9 predložit će lično Husić. Četri imena su već poznata a to su najvjerovatnije: Mato Đaković, Vedran Lakić, Mirsad Tinjić i Milenko Bošnjaković.

"Ukoliko zaustavimo javašluk i uradimo preciznu reviziju, vjerujem da možemo u narednih godinu dana Slobodu postaviti na stabilne "noge" rekao je Husić na vanrednoj Skupštini.

Treba istaknuti podatak da se Skupštini F.K "Sloboda" koja broji 41 člana odazvao samo 21 član.

skupstina sloboda2

U nezvaničnom razgovoru sa navijačima i simpatizerima saznali smo da Husić ima njihovu podršku, te da bi upravo on napokon mogao biti čovjek od povjerenja i koji će zaista raditi u interesu kluba.

skupstina sloboda1

Naredni korak kada je u pitanju klub sa Tušnja je imenovanje novog šefa stručnog štaba do kojeg bi trebalo doći sutra. Zatim pred Upravnim odborom predstoji zadatak da što prije obezbjede novčana sredstva kako bi se "Sloboda" nastavila takmičiti u Prvoj Federalnoj ligi.

Prije imenovanja na mjesto predsjednika UO "F.K "Sloboda" Azmir Husić zv. Amerikanac obratio se prisutnima, u svom govoru bio je potpuno iskren i otvoren:

Tuzlanski.ba