Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Adrian Leon Barišić: Svako želi dati sto posto za svoju reprezentaciju i zemlju

Preuzmite sliku

Defanzivac Basela Adrian Leon Barišić (22) vratio se u reprezentaciju BiH nakon što u septembru zbog povrede nije igrao protiv Lihtenštajna i Slovačke.

Barišić će biti na raspolaganju novom selektoru Miloševiću za utakmice sa Lihtenštajnom i Portugalom, a danas je pred prisutnim novinarima na Ilidži govorio o problemima u zadnjoj liniji našeg tima.

“Kao profesionalci više smo navikli na taj pritisak. Isto mi je da li je tu pet, šest stopera ili ja bio sam. Ja znam šta od sebe očekujem i postavim sebi najveća očekivanja. Dat ću sve od sebe ako dobijem šansu za igru. Naravno, uvijek mi je žao kada je neko povrijeđen na mojoj poziciji ili kada nije u stanju da igra. Ipak, smatram da je to sastavni dio fudbala i idemo dalje.”

Adrian se osvrnuo i na prelazak iz Osijeka u Basel.

“Mislim da sam napravio dobar korak sa transferom. Basel je najveće ime u Švicarskoj. Trenutno nas ne ide sa rezultatima, ali ljudi u klubu su znali da će tako biti jer je cijela momčad praktično prodana. Dovedeno je 11 novih igrača i to pred kraj prelaznog roka. Svaki susret smo startali u drugom sistemu jer tražimo pravi sistem i prave igrače za ekipu. Ja sa svojim igrama ne mogu biti nezadovoljan. Smatram da su trener i sportski direktor zadovoljni mojim igrama. Naravno, najbitniji je rezultat ekipe, ali mislim da pružam kvalitetene igre.”

Naš stoper je dobio pitanje i o novom selektoru Savi Miloševiću.

“Upoznao sam se sa selektorom. Danas imamo tek prvi pravi trening, s obzirom da smo jučer imali regeneracijski trening. Selektor će nama svima postaviti ciljeve i svako će znati šta se tačno traži od njega.”

Barišić je dao svoj komentar i o mečevima sa Lihtenštajnom i Portugalom.

“Svi bi najsretniji bili sa šest bodova u naredne dvije utakmice. Mi ćemo dati sve od sebe u ovim utakmicama. Mislim da do sada nije bio problem pristup i želja jer svako želi dati od sebe sto posto za svoju reprezentaciju i svoju zemlju. Ipak, neke stvari nisu funkcionisale. Sada ćemo probati sa drugom formacijom i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje