Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Meridian postao sponzor „RMU Banovići“: Do novih trofeja uz podršku najboljih

Preuzmite sliku

Popularno

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu sa ŽKK „RMU Banovići“ regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavio je misliju podrške domaćoj košarci.
Saradnju su ozvaničili Jasna Sliško, predsjednica kluba i Nikola Milisavljević, menadžer korporativnih poslova u kompaniji Meridian.

  • – Čast i zadovoljstvo je što su jedni od najvećih prepoznali rezultate višestrukog prvaka BiH, kako u Premijer ligi, tako i Kup-u BiH. Naš kolektiv je već sedam godina u samom vrhu bh. košarke: prepoznatljivi smo po odličnim rezultatima i po domaćem kadru, koji su zajedno doprinijeli popularnosti košarke. Podrška Meridiana vjetar je u leđa da budemo još bolje i da ostvarimo naše ciljeve – navela je Sliško.

  • Iz kompanije Meridian prepoznali su vrijednosti koje baštini klub, te očekuj da će saradnja biti plodonosna za obje strane.

    – Svjedoci smo popularnosti koju trenutno uživa ženska košarka u BiH. Za ŽKK „RMU Banovići“ možemo s pravom reći da su pioniri ženske košarke u BiH, višestruki šampion države i pravi rasadnik talenata, te jedan od ključnih faktora u trenutnim uspjesima A selekcije- kazao je Milisavljević, te dodao da simpatizere i navijače Banovića takođe očekuju posebne pogodnosti u Meridianu.

  • Od sredine 90-tih do danas, svake sezone ŽKK „RMU Banovići“ igrao je u društvu najboljih timova. Da su zavoljele košarku i igrale u trenutno najboljem ženskom košarkaškom timu u BiH mogu se pohvaliti mnoge košarkašice sa ovih prostora, sa internacionalnom karijerom.

  • Djevojke, stručni štab i uprava kluba i dalje grabe prema uspjesima – ovaj put na regionalnom i domaćem terenu, u WABA ligi i Premier ligi BiH za žene.
    Osvajanje šest trofeja zaredom nije pošlo za rukom ni jednom velikom kolektivu, ma o kojem sportu se radilo, a ovaj kolektiv je to uspio.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje