Nakon završenih Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je, osim naših sportista, Bosnu i Hercegovinu predstavljao i košarkaški sudija Ademir Zurapović, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upriličio je prijem za jednog od najboljih FIBA sudija.

Upriličen prijem za Zurapovića: Svojoj impresivnoj karijeri dodao i historijsku utakmicu u Parizu
Foto: Vlada TK

Ademir Zurapović, Tuzlak koji već godinama sudi na velikoj košarkaškoj sceni do sada je sudio i na Olimpijskim igrama u Tokiju, Svjetskom prvenstvu za košarkaše u Aziji, svojoj impresivnoj karijeri dodao je i historijsku utakmicu Olimpijskih igara u Parizu, polufinale između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Ovom prilikom premijer Halilagić je Zurapoviću čestitao na impresivnoj karijeri i ostvarenim rezultatima.

„Osim naših sportista, Bosnu i Hercegovinu predstavljaju i osobe koje nisu u prvom planu na utakmicama, a njihov su neizostavni element. To su arbitri. Iz jedne, za svjetske okvire relativno male Tuzle i Bosne i Hercegovine, biti u svjetskom vrhu u ovoj oblasti doći i nametnuti se znanjem, iskustvom i svojim sposobnostima se smjestiti u svjetski vrh, hvale je vrijedno dostignuće“, kazao je premijer Halilagić, uručivši Zurapoviću mali znak pažnje.

„Iako uspjesi sportskih radnika nisu u fokusu kao uspjesi samih sportista, i oni su za jednu državu od izuzetnog značaja. Činjenica da su Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi predstavljali 5 sportista i 5 sportskih radnika govori i o ukupnom stanju u oblasti sporta i da na tom polju mi zaista neke stvari moramo pod hitno raditi, jer nema bolje promocije za jednu državu od Olimpijade“, kazao je Zurapović zahvalivši se premijeru na pozivu i upriličenom prijemu.

Na kraju sastanka premijer Halilagić je pozvao i Zurapovića, ali i sve druge sportske radnike sa zavidnim sportskim renomeom da zajedno pokušaju uraditi više na organizaciji i kvalitativnom napretku u oblasti sporta u Bosni i Hercegovini, ističući da će on lično, ali i Vlada Tuzlanskog kantona, svakom takvom potezu datu punu podršku.