Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

WhatsApp uvodi veliku promjenu: Korisnici više neće moći vidjeti brojeve telefona?

Preuzmite sliku

Popularno

WhatsApp je do sad za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli skenirati kako bi se povezali i mogli si slati poruke.

No, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala sigurnost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Kako je objavio portal WAbetaInfo, koji redovno zvještava o novim i budućim opcijama u WhatsAppu, radi se na razvoju korisničkih imena koja bi korisnici koristili umjesto brojeva telefona. Tačnije, prema trenuto dostupnim podacima, prilikom razmjene poruka, korisnici ne bi međusobno mogli vidjeti brojeve telefona.

Jednom kad korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će ga dijeliti s drugim korisnicima, a da pri tome ne otkrivaju druge osobne podatke. Iako nije jasno kad bi ova opcija mogla postati dostupna korisnicima, zna se da jednom odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi ga korisnici mogli promijeniti u svakom trenutku.

Osim toga, u WhatsAppu razvijaju i mogućnost pretrage korisnika po njegovom korisničkom imenu, što bi trebalo olakšati samo pronalaženje korisnika.

Za sad je ovaj opcija u razvoju za web i Android verziju aplikacije, ali je za vjerovati kako će isto biti dostupno i korisnicima iOS-a u nekom trenutku.

Ono što nije poznato je kad bi ova opcija i službeno mogla biti uključena u aplikaciju, ali ako je suditi po ranijim najavama, to bi moglo biti kroz nekoliko sedmica ili mjeseci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,