Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro stiže 118 novih emotikona, a među njima je i jedno iznenađenje

Preuzmite sliku

Ljubitelji emotikona razveselit će vijest da uskoro stiže čak 118 novih emojija, a među njima je i jedan koji se dugo čekao.

Naime, Emojipedia je na X-u objavila vijest da je Unicode Consortium službeno potvrdio Emoji 15.1, što znači da bi novi emotikoni trebali stići na sve digitalne uređaje u sljedećih godinu dana.

Serija od 118 novih emojija uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije emojija i 108 novih verzija za šest postojećih emojija osoba koje pokazuju smjer.

Šest potpuno novih emoji koncepata uključuju horizontalno i okomito odmahivanje glavom, feniksa, smeđu gljivu, polomljen lonac i dugo iščekivani emoji limete.

Naime, dosad se koristio emoji limuna i zelenog kvadratića kako bi se izrazio ovaj emotikon. A ako se pitate zašto je, toliko važan emotikon limete, evo odgovora.

Šta predstavlja emoji limete?

Osim onog očitog, emoji limete predstavlja svježinu ili sklonost citrusnoj hrani i pićima. Osim toga, ovo je popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnoj zabavi ili noćnom izlasku, a također izražava i osjećaj ljubomore. Eto, sad znate (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,