Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Upozorenje: Hakeri iskorištavaju popularnost ovog filma kako bi prevarili fanove

Preuzmite sliku

Kriminalci na internetu iskorištavaju popularnost filma o Barbie kako bi prevarili fanove da preuzmu verzije filma zaražene malicioznim softverom.

U zabrinjavajućem razvoju događaja, kriminalci na internetu su iskoristili ogromnu popularnost filma o barbiki i organizovali talas preuzimanja zaraženih verzija filma, što bi moglo da bude problematično za nesvjesne fanove. Online bezbjednosna organizacija McAfee izdala je ozbiljno upozorenje u vezi sa ovim zlonamjernim planovima, pozivajući fanove da budu oprezni i pažljivi prilikom traženja “barbika sadržaja” na internetu.

Ova komplikovana prevara uključuje distribuciju lažnih verzija filma “Barbie”, lukavo sinhronizovanih na različite jezike kako bi privukle širu publiku. Međutim, ove prevarantske verzije sadrže zlonamerni softver koji može potajno da se infiltrira u uređaje korisnika, kompromitujući osetljive lične podatke i potencijalno nanoseći dugoročnu štetu.

Jedna od osnovnih taktika koje koriste kriminalci na internetu je korišćenje primamljivih video-snimaka koji obećavaju besplatne ulaznice za film “Barbi”. Nestrpljivi fanovi, nadajući se da će imati priliku da gledaju svoje omiljene likove na velikom platnu, postaju žrtve ovih naizgled velikodušnih ponuda. Klikom na ove zlonamerne linkove, nenamerno se izlažu opasnom malicioznom softveru koji može diskretno delovati u pozadini, hvatajući privatne informacije bez znanja korisnika, prenosi 24sedam.rs

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,