Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Twitter nastavlja s otpuštanjem radnika

Preuzmite sliku

Nakon što je Elon Musk preuzeo vlasništvo u društvenoj mreži Twitter, ta kompanija već duži period otpušta radnike, a taj proces se nastavlja i dalje.

Musk ima ideju smanjenja troškova, a posljednji na udaru u tom lancu su radnici koji su zaduženi za povjerenje i sigurnost, u sektoru koji se bavi govorom mržnje, prenosi Bloomberg.

Musk je odmah po preuzimanju Twittera u oktobru prošle godine otpustio oko 7.500 zaposlenih. Nakon toga uslijedilo je još nekoliko valova otpuštanja, a posljednji se odnosi na urede u Dublinu i Singapuru.

Prema Associated Pressu, Musk pokušava smanjiti troškove na Twitteru što je moguće bliže nuli, očigledno kroz metode uključujući zaostajanje u plaćanju stanarine u uredima kompanije.

Twitter duguje 136.260 dolara za neplaćenu kiriju svojih kancelarija na 30. spratu zgrade u centru San Francisca, prema tužbi koju je vlasnik zgrade podnio prošle sedmice.

Musk je rekao da će se povući s mjesta glavnog izvršnog direktora kada pronađe zamjenu, ali će i dalje voditi neke ključne odjele.

Inače, bogatstvo Elona Muska trenutno se procjenjuje na 130 milijardi dolara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,