Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sony najavio kraj nestašice, sada svi mogu da kupe PlayStation 5

Preuzmite sliku

Kompanija Sony tvrdi da će svi koji žele sada moći da kupe njihovu konzolu.

Uprkos tome što je PlayStation 5 lansiran u novembru 2020. godine, doći do ove konzole je, zahvaljujući ogromnoj potražnji i globalnim nestašicama, zahtijevalo puno sreće ili puno para, a nekad i jedno i drugo. Ipak, Sony tvrdi da je tome došao kraj.

Jim Rayan, predsjednik i izvršni direktor kompanije Sony Interactive Entertainment, je tokom prezentacije na CES 2023 događaju govorio o nestašicama njihove konzole.

“Svi koji žele PS5 će imati mnogo lakši zadatak da ga pronađu u prodavnicama globalno, počevši od ovog momenta”, rekao je Rayan, nakon čega se zahvalio fanovima na strpljenju koje je trajalo duže od dvije godine.

  • Rajan nije naveo kako je došlo do promjene situacije, ali pretpostavlja se da vidimo plodove najave iz maja prošle godine, kada je Sony najavio da će povećati proizvodnju i proširiti svoj portfolio PlayStation 5 igara.

    Nažalost, ove riječi izvršnog direktora treba uzeti sa zadrškom, jer je Sony već iznosio slične tvrdnje prošlog ljeta, iako je kupovina jedne od mašina značila dodatno plaćanje za paket koji uključuje nekoliko igara ili neki dodatak.

  • Sony je takođe otkrio najnovije podatke o prodaji svoje konzole. Kako tvrdi japanski gigant, do sada je prodato 30 miliona jedinica globalno, što je povećanje od oko 5 miliona od posljednjeg objavljivanja brojki koje se desilo u novembru.

    Ova cifra označava da je PlayStation 5 pretekao Atari 2600 i zauzeo 19. mjesto na listi najprodavanijih konzola svih vremena, odmah iza Sega Genesis i Nintendo 64. (Mondo.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,