Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Samsung prati trendove umjetne inteligencije: Galaxy AI će prevoditi pozive u stvarnom vremenu

Preuzmite sliku

Samsung želi biti siguran da znate da je i njemu stalo do umjetne inteligencije.

U novoj objavi na blogu Samsung kompanija prezentovala je ono što naziva “novom erom Galaxy AI” a koja dolazi na njene pametne telefone i detaljno opisala nadolazeću karakteristiku koja će koristiti umjetnu inteligenciju za prevođenje telefonskih poziva u stvarnom vremenu, prenosi Tuzlanski.ba.

Galaxy AI je sveobuhvatno mobilno AI iskustvo, koje pokreće AI na uređaju razvijen u Samsungu i AI temeljen na oblaku omogućen našom otvorenom suradnjom s liderima industrije istomišljenika,” napisao je Samsung u objavi.

“Transformirat će vaše svakodnevno mobilno iskustvo uz bezbrižnost na koju računate zahvaljujući Galaxy sigurnosti i privatnosti”, navodi se u objavi.

 • AI uživo prevođenje poziva i razgovora

  “AI live translate call” je prednost koju najnoviji Galaxy AI telefon donosi korisnicima. Naime, uz pomoć umjetne inteligencije pridružene novom modelu Samsung mobitela, korisnici će imati svog ličnog prevoditelja kada god to zažele.

  Komunikacija sa osobom koja govori neki strani jezik bit će olakšana, jer “prevodi zvuka i teksta pojavit će se u stvarnom vremenu dok govorite”, kako ističe Samsung.

  Galaxy AI stiže 

  Najavljeno i kada stiže novi Galaxy AI, prema objavi koji su podijelili sa svojim korisnicima novi model Galaxy AI bit će tu već početkom sljedeće godine.

  “Galaxy AI će nas približiti svijetu u kojem se neke od najčešćih prepreka društvenom povezivanju nestaju, a komunikacija je lakša i produktivnija nego ikada”, zaključuju u svojoj objavi.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,