Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odlična vijest za sve TikTokere: Platforma je omogućila novi način zarade za kreatore

Preuzmite sliku

Opcija Series na početku je dostupna samo dijelu korisnika, a s vremenom će je moći koristiti veći broj kreatora.

Velike platforme žele privući što više influencera i omogućiti im da zarađuju od svojih objava, a uz veći broj korisnika jasno je da će profitirati i same platforme. Jedna od kompanija koja se bori za svakog korisnika jest i TikTok koji je sada predstavio još jedan način putem kojeg će njihovi korisnici moći ostvarivati prihode od objave svojih videozapisa.

Nova je opcija nazvana Series i korisnicima će omogućiti naplatu pristupa kolekcijama svojih premium videozapisa. Kolika će biti cijena pristupa tim videima ovisi o samim kreatorima, naglasili su prilikom predstavljanja iz TikToka, a cjenovni raspon iznosi od 99 centi pa do čak 189,99 dolara.

Riječ je o jednokratnoj naknadi nakon koje će korisnici, tj. kupci imati pristup svim premium videozapisima svojih omiljenih influencera. Premium videozapisi od običnih videa s TikToka razlikovat će se po tome što će moći biti duži (do 20 minuta u odnosu na 10 minuta koliko je trenutačno ograničenje videa na toj platformi) te se neće prikazivati među preporukama na TikToku, niti će se moći dijeliti s drugim korisnicima.

Dakle, svi koji žele pristupiti takvim videozapisima, morat će platiti spomenutu naknadu i jedino će tako moći imati pristup dodatnim videozapisima, a najpopularniji kreatori moći će zaraditi jako dobar novac od svojih videa.

Ono što je posebno zanimljivo jest što TikTok ne namjerava uzeti postotak od transakcija za Series, barem ne za sada te će trenutačno sav iznos ići u džep samih kreatora. Kako naglašavaju na Engadgetu, s ovom će opcijom TikTok postati još konkurentniji YouTubeu koji je mnogim kreatorima omiljena platforma zbog mogućnosti objave dužih videozapisa koji donose i veći potencijal za zaradu. Za početak, nova opcija bit će dostupna samo određenom broju kreatora na TikToku, a s vremenom će se broj korisnika koji će moći zarađivati putem Seriesa povećati. (Zimo.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,