Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Leftor izradio integrisani sistem mobilne aplikacije i web stranice Općine Tešanj (FOTO)

tesanj-app
Preuzmite sliku

Leftor d.o.o je realizirao projekat, grafičkog i sadržajnog redizajna web stranice Općine Tešanj i izrade mobile aplikacije za ovu općinu.

tesanj-app

Osnovni cilj ovog poduhvata je da se novim i modernijim rješenjemrad općine još više približi posjetiteljima, građanima i svima zainteresovanim, te da se putem mobilne aplikacije omogući direktna dvosmjerna komunikacija između građana i njihovih izabranih predstavnika u opštinskim tijelima.

U svijetu se sve više koriste internet i smartphone aplikacije za praćenje rada javnih servisa i za komunikaciju između institucija i građana. Općina Tešanj je prepoznala prednosti ovakve komunikacije, te za realizaciju projekta izabrala kompaniju Leftor d.o.o.

tesanj-app1

Ovo je još jedan od uspješnih poslova kompanije Leftor d.o.o Tuzla, čija je mlada ekipa, u koordinacija sa predstavnicima Općine Tešanj, radila na izradi mobilne aplikacije i reorganizaciji i redizajnu web stranice. Pored ovog projekta, Leftor je od 2011. godine lansirao veliki broj mobilnih aplikacija za razne klijente. Mnoge od njih se mogu preuzeti sa Google Play marketa ili sa Apple iTunes marketa, i mogu se isprobati kako rade direktno na mobilnom aparatu.

tesanj-app2

Projekat spada u naprednije i idealan je primjer za funkcionalnu općinsku komunikaciju sa građanima. Zahvaljujući android aplikaciji i web stranici Općine Tešanj građanima i posjetiocima je omogućena bolja interakciju, povezanost sa Facebookom, te najvažnije od svega ažuriranost podataka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: