Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Leftor d.o.o preuzeo hosting djelatnost kompanije Grafcomp

logo leftor
Preuzmite sliku

Preuzimanjem LEFTOR učvrstio svoju poziciju kao lidera u BiH

logo leftor

Tuzlanska kompanija “Leftor” d.o.o. preuzela je hosting djelatnost kompanije Grafcomp. Grafcomp je tehnološki info portal, za grafičke i kompjuterske usluge, koji je opsluživao klijente i sa WEB hosting uslugama. Posljednja akvizicija dodatno osnažuje poziciju Leftora kao vodeće kompanije u BiH u pružanju WEB hosting usluga., te potvrđuje stratešku usmjerenost ka razvijanju hosting segmenta poslovanja kao važne poluge u ukupnoj djelatnosti kompanije.

Pored preuzimanja svih pravnih i financijskih obaveza prema postojećim korisnicima, kao i onih koji su usluge unaprijed platili, kompanija Leftor će nastaviti sa radom na daljem razvoju hosting usluga za svoje nove klijente. Svi korisnici će dobiti ugovoreni nivo i kvalitet usluge, a s obzirom na veću tržišnu i infrastrukturnu snagu Leftora i velike prednosti u vidu veće mogućnosti za razvoj novih i unaprijeđenje postojećih usluga, te u vidu kvalitetnije podrške.

Kristijan Smiljanić direktor kompanije LEFTOR, istakao je da preuzimanjem hosting djelatnosti kompanije Grafcomp, LEFTOR dodatno ojačava svoju lidersku poziciju, što stvara dodatne preduvjete za ubrzani rast, i za ulaganje u nove tehnologije.

LEFTOR d.o.o. Tuzla osnovan je 2006. godine, a bavi se hostingom i programiranjem softvera, baza podataka, interaktivnih web stranica i mobilnih aplikacija, kao i drugih segmenata softver inženjeringa i konslatinga. LEFTOR je najveća hosting firma u BiH koja opslužuje preko 3200 klijenata čime ostvaruje tržišno učešća od preko 30%. (Sponzorisano – Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: