Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvršni direktor OpenAI-ja pozvao tehnološku industriju da podrži kolege muslimane

Preuzmite sliku

Izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman izjavio je da je pripadnicima muslimanske i arapske zajednice u tehnološkoj industriji neugodno da govore o svojim nedavnim iskustvima, bojeći se reakcije i štete po svoje karijere, pozivajući se na utjecaj izraelskog rata na Gazu, prenosi Anadolu.

“Muslimanske i arapske (posebno palestinske) kolege u tehnološkoj zajednici s kojima sam razgovarao osjećaju se nelagodno kada govore o svojim nedavnim iskustvima, često iz straha od odmazde i narušenih izgleda za karijeru”, napisao je Altman na platformi X.

Naglašavajući potrebu za jedinstvom unutar tehnološke industrije kako bi se podržale ove kolege, Altman je dodao da “industrija treba da bude ujedinjena u podršci ovim kolegama”.

“Ovo je užasno vrijeme. I dalje se nadam stvarnom i trajnom miru, a da u međuvremenu možemo da se odnosimo jedni prema drugima sa empatijom”, rekao je Atlman, a ispod objave je dodao:

“Ja sam Jevrej. Vjerujem da je antisemitizam značajan i rastući problem u svijetu i vidim da se mnogo ljudi u našoj industriji zalažu za mene, što duboko cijenim. Vidim mnogo manje toga za muslimane

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: