Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija iz ureda direktorice Twittera postala viralna: Otkad je Musk vlasnik, spava se na poslu

Preuzmite sliku

Zaposlenik Twittera Evan Jones podijelio je fotografiju na kojoj se vidi kako njegova šefica Esther Crawford, inače direktorica upravljanja proizvodima, spava na podu ureda samo nekoliko dana nakon što je izvršni direktor Tesle Elon Musk preuzeo kompaniju.

Esther je na sebi nosila masku za oči te je bila omotana u vreću za spavanje.

Kako piše Insider, nejasno je gdje je fotografija snimljena. Jonesova stranica na Twitteru kaže da se on nalazi u New Yorku, dok Estherina kaže da je ona u Los Angelesu.

Esther je u utorak tvitala da je “vrlo ponosna” na napore Twittera “da brzo promijeni brzinu i oživi novu viziju”.

Osoblje Twittera pod pritiskom otkad je Musk vlasnik

Osoblje Twittera radi mnogo duže nego inače otkako je Musk preuzeo dužnost, a njegov im tim dodjeljuje velike zadatke u kratkim rokovima.

Neki zaposlenici u kompaniji vide zadatke kao test Muskovog tima kako bi vidjeli ko je vrijedan ostanka u firmi, prenosi Index.hr.

CNBC je naveo da su menadžeri Twittera rekli osoblju da rade u smjenama od 12 do 24 sata, sedam dana u sedmici dok je The New York Times izvijestio da su neki direktori spavali u uredu petkom i subotom navečer.

Otkako je Musk preuzeo Twitter, sve više ljudi napušta platformu, a u posljednjih sedam dana zabilježen je porast od 500% Google pretrage “kako izbrisati Twitter?”.

Musk najavio promjene na Twitteru

Otkako je postao vlasnik, Musk, koji također vodi Teslu i SpaceX, nije gubio vrijeme te je proveo i najavio značajne promjene na Twitteru, uključujući otpuštanje izvršnih direktora i raspuštanje upravnog odbora.

Također je potvrdio da će natjerati korisnike Twittera da plaćaju 8 dolara mjesečno da bi imali plavu kvačicu pored imena računa i time bili verificirani.

Musk je ranije razmišljao o 20 dolara mjesečne naknade za plavu kvačicu, ali čini se da je smanjio potencijalnu cijenu nakon brojnih kritika.

Najavio je i da će formirati vijeće za moderiranje sadržaja koje će okupiti “različita mišljenja”.

“Nikakve veće odluke o sadržaju ili vraćanju računa neće se dogoditi prije nego što se vijeće ne sastane”, napisao je na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,