Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fintech u BiH: Šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

Preuzmite sliku

Finansijski svijet nikada nije bio dinamičniji i uzbudljiviji, a ključ leži u fenomenu poznatom kao Fintech – spoju naprednih tehnoloških rješenja i finansija.

Uz podršku evropskih direktiva, uključujući i PSD2, otvoreno bankarstvo postaje centralna tema razgovora i u našem regionu.

Na predstojećoj NetWork konferenciji, zakazanoj za period od 18. do 20. oktobra u Grand Hotelu Neum, održat će se panel pod nazivom Fintech u BiH – i šansa i izazov. Prvog dana, poznatog kao Business Day, između ostalih, okupit će se stručnjaci i lideri iz oblasti Fintecha i tradicionalnog bankarstva da razgovaraju o viziji budućnosti financijskog sektora ne samo u Bosni i Hercegovini već i u širem regionalnom kontekstu

Stručnjakinja u bankarskom sektoru, Merima Mahmutović, koja trenutno radi kao Senior Manager SEE u oblasti strategije banaka, transformacije i tehnologije u kompaniji PwC, moderirati će panel. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vodit će diskusiju u kojoj će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema.

Ugledni panelisti koji će dijeliti svoje stručno mišljenje i iskustva su:

Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, koji će pružiti uvid u regulatorne aspekte i potencijale za razvoj finansijskog sektora u BiH.

Orhan Gazibegović, Unit Manager za BiH, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Monri, fokusiraće se na inovacije i game-changing rješenja za plaćanje i digitalnu transformaciju.

Amir Trokić, direktor za razvoj poslovanja u Mastercardu za BiH, istraživat će moderne tehnološke mogućnosti i potencijale strateških partnerstava.

Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke d.d. u Sarajevu, razmotrit će prilagodljivost tradicionalnog bankarstva novim trendovima.

Hrvoje Ćosić, osnivač i CEO Aircash-a, podijeliti će svoje iskustvo u razvoju financijskih proizvoda u okruženju koje je u stalnoj evoluciji.

Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke AD Banja Luka, istražit će kako se kontinuirano usavršavanje i edukacija mogu reflektirati na strateško upravljanje i inovacije u bankarskom sektoru.

Kroz dinamičnu i detaljnu diskusiju, panel će istražiti trenutno stanje i budućnost financijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zainteresirani će imati priliku da saznaju više o konceptu otvorenog bankarstva, inovativnim praksama i načinima na koje Fintech oblikuje budućnost financijskog sektora.

Za sve one koji žele biti dio ovog izuzetnog događaja, napomena da su regularne kotizacije u prodaji do 9.10.2023. a za grupne prijave obezbjeđeni su popusti. Sve najnovije informacije mogu se pronaći na službenoj stranici konferencije: www.networkkonferencija.ba te na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,