Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo kako da koristite Google maps u roamingu bez trošenja interneta

Preuzmite sliku

Kada putujemo u neku stranu zemlju, uvijek je frka sa korištenjem mobilnog interneta, a često putujemo i na neke lokacije na kojima nema signala.

Tiktoker Nikola Jovanović u jednom od svojih videa objasnio je na koji način možemo koristiti mapu kada nemamo internet.

Dok ste na wi-fi otvorite aplikaciju Google Maps na telefonu. Kliknite na ikonicu vašeg profila u gornjem desnom uglu i izaberite offline maps. Ovdje možete da selektujete dio mape koji želite da sačuvate, a kasnije možete da ga koristite i kada ugasite mobilni internet.

@nik_jovanovic Google Maps BEZ Rominga Da li znate da google mape mogu da se koriste u romingu bez trošenja interneta. Kada putujemo u neku stranu zemlju, uvek je frka sa korišćenjem mobilnog interneta, a često putujemo i na neke lokacije na kojima nema signala. Evo šta treba da uradite da biste download-ovali Google mape za offline korišćenje: Dok ste na wifi-u, otvorite aplikaciju Google maps na telefonu, kliknite na ikonicu vašeg profila u gornjem desnom uglu i izaberite offline maps. Ovde možete da selektujete deo mape koji želite da download-ujete i kasnije možete da ga koristite i kada ugasite mobilni internet. Evo ja sam trenutno u Brčkom i treba da vozim do Budimpešte, sačuvaću ovaj deo mape, dajem joj ime i to je to. Sada mogu da deaktiviram wifi i mobilni internet, i bez problema pravim rutu. Naznačeno je da je mapa offline. Jedina negativna stvar je što offline mapa ne prikazuje gužve u saobraćaju i može vam zauzeti dosta prostora na telefonu. Napišite mi u komentaru da li ste znali za ovo i da li vam je bilo korisno. #marketigsaveti #marketingdrustvenihmreza #digitalnimarketing #digitalnimarketingsaveti #nikolajovanovic #tiktoksaveti #instagramsaveti #googlemarketing #googleoglasi ♬ original sound – jovanovic.nikola

Jedina negativna stvar ove mape jeste to što ne pokazuje gužve u saobraćaju, a može vam zauzeti i dosta memorije na telefonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,