Kineski trik za najbolju ljetnu salatu od krastavaca

Kineskom metodom pripreme salate kolutići krastavaca će imati finiju aromu, upiti više preljeva te biti hrskaviji… Uz malo finih začina, kao što je dobro maslinovo ulje i fini ocat ili preljev od jogurta te gnječenja…

Neobičan trik za guljenje luka bez suza

Guljenje luka često izaziva suze i “razljuti” čak i najprofesionalnije kuhare. Uvijek ostanu maleni dijelovi kore na luku ili ispod naših noktiju, a katkada ga previše ogulimo. Ali jedan muškarac pokazao je neobičan način na…

Trik koji vam garantuje prirodan izgled pudera na licu

Taman što ste konačno izabrale odgovarajuću nijansu pudera, shvatile ste da na koži izgleda teško i da djeluje poput maske za lice. Ne brinite, samo pratite uputstva koja smo vam pripremili. Da li ste jedna…

Trik uz koji će zelena banana “dozrijeti” za pola sata

Banane za pečenje hljeba ili kolača trebaju biti dovoljno zrele da bi pružile potrebnu slatkoću, ali i za nezrele primjerke ima nade.  Etilen, plin koji ispuštaju brojne vrste voće i povrća, uključujući banane i jabuke…