Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako ste se udebljali ne morate kupovati novu odjeću, postoji trik

Preuzmite sliku

U Facebook grupi Extreme Budget DIY & Life Hacks žena je objavila svoj trik uz rečenicu da je željela sa svima podijeliti svoje otkriće.

– Sad sam u godinama kad mi se težina stalno mijenja i često mi suknje, hlače i tajice znaju biti tijesne. Zato, kad ih operem, rastegnem ih preko štrika za veš. Znam da neće pomoći svima, ali nekima sigurno hoće – napisala je uz fotografiju.

Rastežući je oko struka ili drugih dijelova, žena je odjeću uspjela dovoljno proširiti da se u njoj više ne osjeća neudobno.

Trik najbolje pali kod prirodnih vlakana poput pamuka i vune. Vlakna od poliestera ili najlona imaju manju mogućnost rastezanja.

  • Rastezanje ovisi i o tome koliko je gusto tkanje, pa je rastezljivije ono koje je rjeđe. Deblja tkanja su sklonija dodatno se zgusnuti tokom pranja i blizu topline.

    Ovaj će trik nesumnjivo pomoći mnogima koji su se suočili s viškom kilograma zbog karantina. Samo u razdoblju izolacije u Velikoj Britaniji ljudi su u prosjeku dobili pola kilograma tokom prvog od sedam sedmica.

    Ako želite skinuti višak kilograma, vježbajte i izbjegavajte hranu bogatu šećerima. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,