Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Profesionalni šminkeri otkrili pomalo bizaran trik za nanošenje eyelinera

Žene se uglavnom najviše muče sa ovim dijelom šminkanja, a uz ovaj trik savladajte i prepreku zvanu eyeliner.

Za mnoge je stavljanje eyelinera jedna od najtežih trenutaka kad je riječ o šminkanju. Završni momenat u šminkanju vam uvijek upropaste krive linije. Uprkos vašem trudu, ponekad i ekstremnom pristupu, linije rijetko budu savršeno izvučene iz prve.

Profesionalni šminkeri znaju pomalo bizaran trik, ali izgleda da radi bolje nego što zvuči. Dakle, potrebni su vam samo eyeliner i malo ogledalo kojem možete da mijenjate nagib, dolazi u obzir i ono koje nosite u torbi. Ogledalo stavite na niži stočić, tako da gledate “odozgo”. Tako ćete moći preciznije da odredite kuda vučete četkicu, a zatim jako skupite prste na nogama i nanesite eyeliner.

Ako se pitate kakve veze imaju stopala, eksperimentalno je utvrđeno da kad savijemo i stegnemo prste na stopalima, umirimo ostatak tijela, naročito šake. Zahvaljujući tome što ste postavili ogledalo na niži stočić imate bolji pregled situacije, a ovaj trik sa prstima vam daje i “mirnu ruku”, i eto savršene linije koja uokviruje oko i daje vašem pogledu notu zavodljivosti! (Cosmopolitan)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,