Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jakirović sa Dinamom na korak do titule: ‘Modri’ u utakmici sezone savladali Rijeku u gostima

Preuzmite sliku

Nogometaši Dinama savladali su kao gosti Rijeku rezultatom 2:1 u okviru 33. kola HNL-a i tri kola prije kraja prvenstva došli su nadomak titule.

Dinamo je imao osam prvenstvenih pobjeda zaredom, dok je Rijeka u prošlom kolu porazom kod Lokomotive ispustila prvo mjesto, a večerašnja pobjeda je Modre dovela pred novu titulu.

Rijeka je povela golom bivšeg Dinamovca, Marka Pjace koji je u 49. minuti postigao gol iz penala, ali je u 76. minuti Bruno Petković fenomenalnim golom iz slobodnog udaraca donio poravnanje gostima.

  • U samom finišu Jakirović pogađa sa izmjenom, samo što je ušao u igru u 89. minuti rezervista Hoxha je sjajnim golom utišao Rujevicu i donio Dinamu pobjedu vrijednu titule prvaka.

    Dinamo do kraja ima bolji raspored i bolji međusobni omjer od Rijeke. Na Maksimiru je oba puta slavio Dinamo, dok je na Rujevici prvi dvoboj završio bez pobjednika.

    Dinamo je tako osigurao bolji međusobni omjer, što će biti odlučujući faktor ako ekipe na kraju budu izjednačene po broju bodova, ali izvjesno je da će ova četiri boda prednosti biti dovoljna Zagrepčanima da odbrane naslov.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje