Ne morate ga ni očistiti: Trik za najlakše “pečenje” kukuruza

Pečeni kukuruz savršen je prilog ljetnim ljetima, ali i odličan međuobrok. Njegova termička obrada mnogima pak predstavlja veliki problem, zbog čega ga radije kupe od uličnog prodavača nego samostalno pripreme u svojoj kuhinji. Oni koji se…

Super trik: Evo kako da uklonite mrlje s plastičnog suđa

Plastične posude za spremanje hrane lako se oboje uljima, umacima ili naprosto poprime nijanse intenzivne boje namirnica, ali postoji rješenje kako da one ponovno postanu kao nove, a trik je otkrila Adi Kempler Adi Kempler…

Režete tortu na trokutiće? Ovo je ipak puno lakši i bolji način

Svi smo upoznati s uobičajenim ritualom rezanja torta na komadiće trokuta kao što to rade i u pekarama i slastičarnama, ali to nije najbolji ili najučinkovitiji način za rezanje. Slastičarka iz Australije Katherine Sabbath, koja je prava…

Sjajan trik: Dva sastojka za najhrskaviji pečeni krompir

Napravite marinadu od svega nekoliko sastojka koji će krompiru dati mnoštvo okusa, ali i hrskavu teksturu kao iz najboljih restorana. Želite li uživati u lijepo pečenom krompiru koji su hrskavi izvana, a mekani iznutra? Poslužite…

Kineski trik za najbolju ljetnu salatu od krastavaca

Kineskom metodom pripreme salate kolutići krastavaca će imati finiju aromu, upiti više preljeva te biti hrskaviji… Uz malo finih začina, kao što je dobro maslinovo ulje i fini ocat ili preljev od jogurta te gnječenja…