Tajni sastojak Jamieja Olivera za neodoljivu toplu čokoladu

Domaću mješavinu praha od kakaa, šećera, naribane čokolade i cimeta možete pripremiti unaprijed kako bi bila pri ruci kad poželite pripremiti toplu poslasticu… Bolja od kupovne, topla čokolada poznatog chefa Jamieja Olivera zimski je užitak idealan kad poželite…

Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine

Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine. Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u…

Veliki povratak Kleopatrinog omiljenog kozmetičkog sastojka

Magareće mlijeko se od davnina koristilo u kozmetici. Podsjetimo se da je kupanje u magarećem mlijeku bila omiljena vrsta opuštanja Kleopatre. Do nedavno, sapuni od magarećeg mlijeka uglavnom su se koristili u Marseilleu. Linolna kiselina…

Otkriven sastojak koji usporava topljenje sladoleda

Škotski znanstvenici razvili su sastojak koji bi mogao usporiti topljenje sladoleda, piše BBC. Radi se o prirodnom proteinu BsIA koji pomaže da sladoled duže ostane smrznut na vrućini. Znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu i Dundeeju…