Sastojak koje ne bi trebali da stavljate u tjestenine

Poznati italijanski kuhar otkriva zašto nikada ne bi trebalo da dodajete jedan sastojak u tjestenine. Italijanski kuvar Fabio Viviani, koji živi i radi u Chicagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u…

Veliki povratak Kleopatrinog omiljenog kozmetičkog sastojka

Magareće mlijeko se od davnina koristilo u kozmetici. Podsjetimo se da je kupanje u magarećem mlijeku bila omiljena vrsta opuštanja Kleopatre. Do nedavno, sapuni od magarećeg mlijeka uglavnom su se koristili u Marseilleu. Linolna kiselina…

Otkriven sastojak koji usporava topljenje sladoleda

Škotski znanstvenici razvili su sastojak koji bi mogao usporiti topljenje sladoleda, piše BBC. Radi se o prirodnom proteinu BsIA koji pomaže da sladoled duže ostane smrznut na vrućini. Znanstvenici sa sveučilišta u Edinburghu i Dundeeju…