Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljena ‘Vanzemaljska’ tijela: Na rukama tri prsta, DNK nepoznat

Preuzmite sliku

NLO istražitelj predstavio je dva navodno ‘neljudska’ tijela na meksičkom kongresu punom začuđenih dužnosnika.

Jaime Maussan, koji je desetljećima vodio istraživanja fenomena izvanzemaljaca, stajao je sa naučnicima kako bi otkrio dva leša u onome što je nazvao ‘prelomnim’ događajem ispred meksičkog Kongresa u utorak, piše Daily Mail.

Istraživači su iznijeli nevjerovatnu tvrdnju da leševi, predstavljeni u kutijama s prozorima i navodno izvađeni iz Cusca u Peruu, nisu bili dio ‘naše zemaljske evolucije’, s tim da je 30 posto njihovog genetskog sastava još ‘nepoznato’, prema meksičkim medijima, prenosi Tuzlanski.ba.

Datiranje ugljikom koje je provelo Nacionalno autonomno sveučilište Meksika  (UNAM) pokazalo je da su tijela, prikazana s rukama s tri prsta, bez zuba i stereoskopskim vidom, bila stara više od 1000 godina, tvrdi Maussan.

Bizarna prezentacija izazvala je buru uzbuđenja među teoretičarima zavjere na internetu – ali je također izazvala skepticizam. Neobično za fosile koji su bili podvrgnuti analizi, uzorci su bili obloženi nečim što je izgledalo kao pijesak.

Ali Maussan – koji je u prošlosti bio povezan s razotkrivenim teorijama o izvanzemaljcima – u utorak je pod zakletvom insistirao:

“Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije […] Ovo nisu bića koja su pronađena nakon olupine NLO-a. Pronađeni su u rudnicima algi,a kasnije su fosilizirani.”

Kasnije je dodao: ‘Jesu li vanzemaljci ili ne, ne znamo, ali bili su inteligentni i živjeli su s nama. Trebali bi ponovno napisati historiju.’

“Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, trebali bismo prihvatiti ovu stvarnost”, rekao je na događaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje