Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka nestale Beograđanke u Americi: ‘Samo da mi je kćerka živa’

Preuzmite sliku

Srbijanski mediji razgovarali su i sa majkom Ane Walshe, Beograđanke koja je misteriozno nestala u novogodišnjoj noći u američkoj državi Massachusetts.

Ana, koja ima troje male djece i supruga, 1. januara je oko četiri ujutru izašla iz porodične kuće u gradu Kohasetu i uputila se na bostonski aerodrom kako bi se ukrcala na let za Washington, gdje je morala hitno da se javi na posao. Međutim, kako su naveli iz lokalne policije, ona nije stigla na aerodrom.

Beogradski mediji uspjeli su kontaktirati njenu majku Milanku Ljubičić, koja živi u Beogradu. Zabrinuta žena je ispričala da već danima ne spava i da je na lijekovima. Kako kaže, da je Ana nestala, javila joj je druga kćerka, koja živi u Kanadi.

“Ne znam šta ću od sebe! Sama u četri zida razmišljam gdje je moja kćerka i da li je dobro. Svakodnevno sam na vezi sa zetom Brajanom, koji je i prijavio njen nestanak, ali i s drugom kćerkom u Kanadi”, kaže Milanka i dodaje da ne može ni da nasluti razlog Aninog nestanka.

Vezano | Žena misteriozno nestala u SAD-u. Odrasla u Beogradu, majka je troje djece

Dodaje da u u novogodišnjoj noći ništa nije ukazivalo na ovakav scenario. Navodno, Ana, Brajan, njihova djeca i prijatelji bili su u njihovom domu i uživali su.

“Ana me je oko jedan sat iza ponoći pozvala kako bi mi čestitala Novu godinu. Ne mogu sebi da oprostim što se nisam javila! Spavala sam i, onako sanjiva, videla sam poziv i rekla sebi ‘zvaću je ujutru’. Ana je zatim pozvala svoju sestru, ali se ni ona nije javila, a njena kuma iz Beograda od muzike nije čula telefon”, priča vidno zabrinuta žena.

Ona kaže da je Ana samo tri sata nakon poziva koje je uputila majci, sestri i kumi pozvala taksi kako bi otišla na aerodrom.

“Kako su mi objasnili, ona je trebalo da zajedno s kolegom ode do aerodroma, ali niko ne zna da li je ušla u taj taksi. Ono što me smiruje je činjenica da mi je zet rekao da je ubjeđen da je ona živa i da je dobro, a ja mu vjerujem”, kaže Milanka i dodaje da su njeni kćerka i zet imali dobar odnos i brak.

Ipak, mnogima je djelovalo čudno to što je Anin muž pozvao policiju tek 4. decembra, tri dana od nestanka. Milanka objašnjava da je to zato što je Brajan mislio da se Ana ne javlja jer ima veliku gužvu na poslu budući da je ona na rukovodećoj poziciji.

“Međutim, kad je shvatio da je nema, prijavio je nestanak policiji. Inače, Brajan s decom živi u njihovoj kući u Kohasetu, a Ana zbog posla živi u Vašingtonu”, kaže majka Milanka i dodaje da su Anina dva telefona nedostupna od trenutka nestanka, kao i da njene kreditne kartice nisu korištene od 1. januara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,