Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dječak koji je napustio Siriju da bi postao fudbalska zvijezda (VIDEO)

Preuzmite sliku

Užasi rata u Siriji natjerali su milione ljudi da napuste svoje domove i bolji i sigurniji život potraže hiljadama kilometara daleko od svoje domovine. Među njima je i sedmogodišnji Ahmad, ali on Siriju nije napustio zbog rata, već da bi ispunio svoj najveći san kojem je sada korak bliže.

Ahmad, naime, fudbal voli više od svega i želi da postane profesionalni igrač. Ovaj hrabri sedmogodišnjak je bio prisiljen da napusti svoj dom u ratom zahvaćenoj Siriji, a u tome je vidio priliku da postane velika fudbalska zvijezda.

“Kada igram fudbal prisjetim se svojih drugara u Siriji”, kaže Ahmad s tužnim izrazom na licu. Njegov otac Muhamed kaže da je rano primjetio Ahmadov talenat, i da se trudio da pomogne svom sinu u ostvarenju njegovog sna. “Kada sam shvatio kakav talenat ima Ahmad posvetio sam svoj život tome. Ali, kada je počeo rat u Siriji cijeli život se okrenuo. Osjetio sam da sport u ovoj zemlji nema budućnost, i zbog budućnosti mog sina odlučio sam da napustim svoju zemlju”, kaže Ahmadov otac Muhamed, ističući da mu mnogo nedostaje domovina, ali da nije imao izbora.

“Mnogo mi nedostaje Sirija. Ako niste živjeli tamo, ne možete razumjeti. Mnogo sam tužan zbog činjenice što će moj sin odrasti u drugoj zemlji, ali me tješi kada vidim koliko se njegov talenat razvija i da ide u pravom smjeru”, dodaje Muhamed. Ahmad je uspio da pobjegne od užasnih dešavanja u Siriji, na dobrom je putu da postane velika zvijezda najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali mu mnogo nedostaju Sirija i njegovi drugari koji nisu napustili ratom zahvaćenu zemlju. Ipak, ovaj hrabri dječak ističe da nikada neće odustati od svog sna. “Ne odustajem, nikada neću odustati i prestati da treniram fudbal”, zaključuje Ahmad. (nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,