Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Video snimci otkrivaju detalje ubistva Nusreta Destanovića i ponašanje osumnjičenog nakon zločina

Preuzmite sliku

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Zećović u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.

Redakcija portala Sandžak Danas je došla do dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića,  ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

Vezano | Snimak koji otkriva nove detalje ubistva Nusreta: “Jedan će od nas biti pod crnom zemljom” 

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Zećovića da je ubio Nusreta Destanovića.

Prema nezvaničnim informacijama, Sead Zećović i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u njegov automobil, na suvozačkom sjedištu. Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Zećović pije vodu sa pištolja u autopraonici, nakon izvršnje zločina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje