Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Snimak koji otkriva nove detalje ubistva Nusreta: “Jedan će od nas biti pod crnom zemljom”

Preuzmite sliku

Nusret Destanović iz Tutina pronađen je mrtav u bunaru, a okolnosti njegove smrti izazivaju brojna pitanja i šok među građanima. 

Prema nezvaničnim informacijama, za njegovu smrt odgovoran je ljubomorni bivši suprug žene s kojom se Nusret povremeno viđao. Tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s telefona žene s kojom je bio u kontaktu.

Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je željela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umesto očekivanog susreta, dočekala ga je zasjeda.

Vezano | Nestali mladić iz Sandžaka pronađen mrtav: Našli ga u bunaru

Na dogovorenom mjestu, umjesto žene, sačekao ga je veći broj muškaraca koji su ga brutalno pretukli. Poslušajte razgovor ispod teksta, između brata Nusreta Destanovića i Seada, bivšeg muža Rijalde, koja je bila u ljubavnoj vezi s ubijenim Nusretom Destanovićem.

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Treća osoba, Rijalda H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Ž. u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž, poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu nanijeli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet. Incident se dogodio 8. februara ove godine, a tijelo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

U audio snimcima koje je Sandžak danas objavio, javnost je imala priliku da čuje razgovor između osobe osumnjičene za ubistvo i brata žrtve, Nusreta Destanovića. Ovaj novi segment snimka bacio je dodatno svjetlo na složenu mrežu odnosa i moguće motive koji stoje iza tragičnog događaja koji je potresao javnost.

Detalji razgovora ukazuju da ubica optužuje Rijaldu H., kao i na složen odnos između osumnjičenog i porodice Destanović, kao i na potencijalne motive koji bi mogli biti ključni za razumevanje ovog tragičnog slučaja. Imam poruke, pretio je Nusretu: “Jedan će noćas od nas biti pod crnom zemljom, ja ili Nusret” – čuje se na snimku između Nusretovog brata i osumnjičenog za njegovo ubistvo.

Razgovor takođe naglašava emocionalni teret koji nosi porodica žrtave i izazove s kojima su se suočavali u potrazi za pravdom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje