Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otac nestalog mladića iz Splita stiže u Beograd: “Nisam htio da sin ide u Srbiju…”

Preuzmite sliku

Potraga za Matejom Perišem (27) iz Splita nestalim noć prije Nove godine nastavlja se i danas. Njegov otac Nenad Periš tim povodom stiže u Beograd zabrinut zbog nestanka sina o kome već drugi dan nema ni traga ni glasa. On je već stupio u kontakt sa službama koje tragaju za njegovim sinom i nada se da će sa svojim djetetom vratiti u Split.

“Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše“, kaže za Slobodnu Dalmaciju ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji zaposleni splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.

On će se danas zaputiti u Beograd kako bi potražio svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u 2:30 sati nakon ponoći.

Vezano | Prijatelj Splićanina objavio snimak ispred noćnog kluba u Beogradu: “Nije mogao tek tako upasti u vodu”

“Kad mi je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobitela nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije uredu, a pogotovo kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen. Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba ‘Gotik’, gdje je viđen oko 2:30 sati iza ponoći”, ispričao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Ističe kako mu nije jasno kako obezbjeđenje tog kluba ne zna gdje je iz njihovog kluba izašao njegov sin.

“Kada su Matejevi prijatelji primijetili da ga nema mislili su da je sa nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vješalici u garderobi ‘Gotika’, a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu unajmili”, govori Periš.

U želji da što prije pronađe nestalog sina, Nenad Periš podijelio je vijest o nestalom sinu i na društvenoj mreži Facebook u kojoj je napisao “Pomozite mi molim vas”. Kako je jučer ispričao za hrvatski medij, dobio je mnogobrojne pozive srpskih službi, Hrvatske ambasade kao i svojih prijatelja koji su se angažovali u potrazi za nestalim mladićem, prenosi Blic.

“Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja ‘Gotika’ nije vidio kada je i gdje otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u ‘Gotiku’ i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto”, nada se otac, piše Slobodna Dalmacija.

Prijatelji ga traže po cijelom gradu, podijelili video snimljen ispred kluba

U potrazi za nestalim drugom, Matejevi prijatelji napravili su video ispred kafića gdje je mladić posljednji put viđen i sumirali sve opcije mogućeg ishoda.

Jedan od njegovih drugova koji je pravio snimak mobilnim telefonom u pozadini je rekao da je vidio kameru na obližnjem lokalu koja bi možda pomogla u istrazi. On je također prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da se ne bi tek tako mogla preskočiti, ili nekim slučajem upasti u vodu.

Kako je naveo komentarišući atmosferu u klubu, u njemu je bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja. Kazao je da nije bilo opasnog društva.

“Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu”, rekao je drug, prenosi Index.hr.

Misteriozan nestanak

U novogodišnjoj noći u Beogradu nestao je 27-godišnji Splićanin Matej Periš. Matej je, podsetimo, sa prijateljima otputovao u glavni grad Srbije na doček Nove godine. Posljednji put je viđen oko 2:30 sati u beogradskom klubu Gotik, prenosi Index.hr.

Prijatelji nestalog mladića su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmero u večer nestanka najprije otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub “Gotik”. Kada je u jednom momentu društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su da ga traže unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo, prenosi Blic.

Drugovi su nakon potrage otišli u smještaj, gdje su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije desilo, kontaktirali su policiju.

“Došli su njih šest prijatelja iz Splita 30. decembra. S njim je bio prijatelj Miro, u klubu ‘Gotik’ je rekao da ide u toalet, nakon čega mu se gubi svaki trag”, ispričala je za “Blic” Josipa Bartulović, drugarica nestalog Mateja Periša iz Splita.

“Samo želim da ga nađemo što prije i da se vrati kući”, rekla je zabrinuta drugarica.

Policija intenzivno traga za nestalim Matejom Perišem, koji je posljednji put viđen u lokalu u Beton hali.

U potragu za nestalim 27-godišnjim Splićaninom uključio se i veliki broj medija. Vijest o nestanku splićanina proširila se po društvenim mrežama i dijeli su u objavama, prenosi Blic.

Sve je počelo od trenutka kada su njegovi prijatelji na društvenim mrežama podijelili objavu u kojoj su naveli da je Matej nestao i da mole da im se jave svi koji nešto znaju o njemu.

Matej je završio ekonomiju, cijelo ovo ljeto je naporno radio kao spiker i zaslužio je dobar novogodišnji odmor s prijateljima koji se, nažalost, pretvorio u dramu. Porodica se nada da će sve ipak završiti dobro i da će se Matej zdrav i živ s ocem vratiti kući, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,