Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prijatelj Splićanina objavio snimak ispred noćnog kluba u Beogradu: “Nije mogao tek tako upasti u vodu”

Preuzmite sliku

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u novogodišnjoj noći u Beogradu. Posljednji put viđen je u klubu ‘Gotik’ u Beton hali oko 2.30 ujutro.

Njegovi prijatelji su kazali u razgovoru za medije da je njih sedmoro prvo otišlo na večeru u jedan restoran u Beton hali, a onda u klub ‘Gotik’, prenosi srpski Blic. Kada je u jednom trenu društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti unutra. Na izlazu iz kluba, shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i okolo, nakon čega su otišli u smještaj, gdje su se nadali da će ujutro doći. Kada se to nije dogodilo, kontaktirali su policiju.

Matejevi prijatelji o tome govore i u video snimku s obale Save, gdje se ovi lokali nalaze. Jedan od mladića jučer je snimio ulaz u klub, okolne klubove i šetalište. Svojom kamerom ‘uhvatio je i obližnje kamere, ističući da se nada da postoji neki snimak koji bi mogao pomoći u potrazi.


U snimku prilazi do metalne ograde ispred kluba, ističući da je dovoljno visoka, a rijeka na tom mjestu plitka, te da Matej ne bi mogao tek tako upasti u vodu.

Komentarisao je atmosferu u klubu i kako su gosti uglavnom bili mladi, još mlađi od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja i kako nije bilo opasnog društva.

Vezano | U Beogradu nestao mladi Splićanin, tamo je išao na doček Nove godine

‘Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odnijeti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu’, napominje prijatelj Mateja Periša.

Policija intenzivno traga za nestalim Matejem koji je posljednji put viđen u lokalu u Beton hali. Pregledavaju se snimci sa sigurnosnih kamera u blizini mjesta na kojem je Matej nestao, a policija razgovara s njegovim prijateljima u čijem je društvu bio. Kako je istaknuo Matejev otac, policija je s potragom započela odmah, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoljetne osobe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,