Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Njemačkoj moguć najam stana za 10 eura po danu, ali imaju uslovi: “Podstanar mora nužno biti ženskog spola”

Preuzmite sliku

U oglasima za stanove na Internetu trenutno se može uočiti zabrinjavajuća pojava.

Vlasnici stanova u Njemačkoj sve češće nude jeftinije najamnine u zamjenu za seks.

Pa tako pojedini korisnici stranice „wg-gesucht“ nude u najam sobu ili zajedničko korištenje stana za samo 10 eura po danu ili po jako povoljnim cijenama.

No, prijaviti se mogu samo žene, a uslov za tako jeftini najam je seks uz obostrani pristanak te mogućnost da vlasnik stana može npr. ako želi ući u kupatilo dok se žena kupa, prenosi Fenix magazin

Postoji oglas “Wg-gesucht” “Poly-Fun-WG (samo za djevojke)” gdje žena koja želi može iznajmiti sobu za deset eura po danu u berlinskom FriedrichshainuKreuzbergu.

– Ćao, budući da sam odsutan, nudim svoju sobu u svom stanu za dvije osobe u podnajam, počinje oglas. Podstanar mora nužno biti ženskog spola, piše u oglasu.

Vlasnik stana dalje piše kako želi biti potpuno otvoren. U zajedničkom stanu postoji “želja” za nekoliko ljubavnih i smislenih odnosa uz pristanak svih uključenih.

– Hodanje gola po stanu ili ulazak u kupatilo dok se druga osoba kupa ili tušira ne bi trebao biti problem, zaključuje se u oglasu.

Oglas pod nazivom “ FKK WG” u berlinskom Simon-Dach-Kiezu, s druge strane, nudi lokaciju s koje se “sve može stići pješice za samo nekoliko minuta” za deset eura dnevno.

Uslov je da se kod kuće razgolitite i povremeno izdržite pogled na golog vlasnika stana.

Vlasnik želi da se njegova stanarka osjeća “kao kod kuće” to jest da ga pusti u kupatilo dok se tušira.

U oglasu stoji napomena kako oglašivač odnosno vlasnik stana prije nego iznajmi stan želi vidjeti fotografije pa mu kandidatkinje koje bi eventualno iznajmile stan prvo trebaju poslati fotografiju.

– Ako mi se svidite, možda vam kažem svoje pravo ime i pošaljem nekoliko fotografija, stoji u oglasu.

Svakome ko prođe selekcijski proces ponudit će se smještaj u Frankfurter Allee u Berlinu za samo 390 eura mjesečno.

O ovim neobičnim oglasima i ponudi pisao je i njemački Focus.de uz napomenu da je redakcijski tim oglase prijavio platformi wg-gesucht.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,