Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bar za rezanje sendviča traži 2 eura: “Dodatni zahtjevi se naplaćuju”

Preuzmite sliku

Buru komentara izazvao je otmjeni bar Pace na talijanskom jezeru Como u mjestu Gera Lario, koji naplaćuje rezanje sendviča na dva dijela.

Gost bara je fotografiju računa, na kojem se vidi kako usluga rezanja (“diviso a meta”) košta dva eura, objavio na Trip Advisoru i Paceu dao ocjenu jedan.

“Dodatni zahtjevi se naplaćuju”, odgovorila je vlasnica Cristina Biacchi, prenosi Independent, i dodaje kako su morali koristiti dva tanjira umjesto jednog pa se vrijeme pranja udvostručuje.

“Nije to bio običan tostirani sendvič, unutra je bio i pomfrit. Trebalo nam je vremena da ga prepolovimo”, objasnila je vlasnica te napomenula kako kupac u tom trenutku nije uložio nikakvu pritužbu.

Nova turistička sezona za sobom nosi brojne pritužbe gostiju kako su obroke u restoranima platili neočekivano puno, a najčešće su na meti popularne destinacije poput primjerice Rima i Mikonosa, ali ni hrvatska obala nije pošteđena pritužbi. Iako ne postoji formula kako izbjeći turističke zamke, pažljivo čitanje cjenika i razgovor s konobarima u slučaju nedoumica može pomoći da se gosti ne bi osjećali prevarenima, prenosi punkufer.hr

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,