Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spavate u čarapama ili bosi? Psiholozi objašnjavaju šta to govori o vama…

Preuzmite sliku

Popularno

Karakter ima veze i s ovom navikom

Nekima je ugodnije spavati u čarapama, a neki više uživaju kada su bosi u krevetu. Trećeg nema. Iako smo uvjereni da je to stvar navike i temperature u spavaćoj sobi, psiholozi kažu kako istina uopće nema veze s time. Evo šta spavanje u čarapama ili bez njih zapravo znači.

Ako spavate u čarapama

Vjerovatno to činite jer vam je hladno za stopala, iako u prostoriji ne mora biti. Razlog može biti i u sporom metabolizmu ili jednostavnoj navici, no spavanje u čarapama ima i psihički faktor. Ljudi s ovom navikom vole biti zaštićeni, borave na ugodnim mjestima te će uvijek pokušati uspostaviti vrlo duboke odnose s ljudima.

Vrlo su nježni i vole dijeliti osobni prostor s drugim ljudima.

Ako spavate bosi

Obično vam je prevruće da biste bilo što imali na nogama. Možda imate brzmetabolizam i bolji protok krvi u ekstremitetima pa su vam stopala uvijek topla. No ovo može upućivati i na to da ste vrlo neovisni i zaštitnički nastrojeni prema drugima.

Oprezni ste koga puštate u osobni prostor, a često se najbolje osjećate sami sa sobom. Najvjerovatnije volite izazove i nije vam ništa teško napraviti za one koje volite. (net.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,