Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte ilustraciju i otkrijte koja vam je strana mozga dominantnija

Preuzmite sliku

Dominantija strana mozga otkrit će kakva ste osoba.

Mozak je podijeljen na dvije polutke, ali jedna strana je uvijek dominantnija. Svako može otkriti svoju jednim zabavnim i kratkim testom.

Ispod se nalazi crno-bijela ilustracija, a vaš zadatak je pogledati ju na kratko i u daljnjem tekstu pronaći pojam koji ste prvi ugledali.

 • Muškarac – desna strana je dominantnija

  Kada razmišljate o nečemu, najprije prvo donosite zaključak, a zatim pronalazite razloge koji potkrepljuju vaš zaključak. Budući da samo trebate potrebne informacije, vaš način razmišljanja je vrlo brz u usporedbi s drugima. Ova vrsta razmišljanja je sjajna jer ste u mogućnosti da pogledate prošle informacije koje ne dovode nužno do bržih zaključaka.

  Žena – lijeva strana je dominantnija

  Vi uvijek prikupite sve činjenice prije nego što dođete do bilo kakvog zaključka. To je vrlo fleksibilan i slobodan način razmišljanja, jer kada imate sve činjenice, to vam omogućuje da sagledate situaciju iz svih različitih uglova. Vrlo ste kreativni i imate sposobnost suočavanja sa situacijama koje se trenutno mijenjaju. Imate moć izvlačenja zaključaka iz vrtoglavog niza misli.

  (Nezavisne novine)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje