Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvuči nevjerovatno: Šta je Marija Šerifović dobila od srpske vlade kad je pobijedila na Eurosongu?

Preuzmite sliku

Za predstavnika Hravtske na Eurosongu, Vlada na čelu sa Plenkovićem pripremila je nagradu od 50.000 eura zbog svog historijskog uspjeha na Eurosongu. 

Ipak, Marko se sada oglasio i rekao da želi da novac ide u humanitarne svrhe.

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, napisao je Marko.

Vezano | Baby Lasagna dobio 50.000 eura od Vlade, odrekao se novca u korist bolesne djece

U ovom trenutku zanimljivo je uporediti šta je pjevačica Marija Šerifović dobila od srpske vlade nakon pobjede na Eurosongu.

Šerifović je s pjesmom Molitva 2007. pobijedila na Eurosongu, a rektor RTS-a Aleksandar Tijanić tada je predložio da dobije nagradu od 80.000 eura, koja je obično namijenjena sportašima s uspješnim rezultatima na Olimpijskim igrama, no to se nije dogodilo.

Dobila kravatu i bombonijeru  

Pjevačica je jednom prilikom otkrila kako joj je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić povodom pobjede na Eurosongu poklonio – kravatu i bombonjeru.

“Sjećam se što je gospodin Tijanić tada rekao, to se nije dogodilo, otišla sam na prijem kod tadašnjeg predsjednika Borisa Tadića. Pitao je: ‘Šta mogu učiniti za vas?’ Šta da mu kažem?! Ne trebaš ništa, mislim šta ćeš, ja sam za tebe napravila više, ne trebaš ti ništa za mene. Dobili smo kravatu i bombonjeru, to je to, to je jedina istina”, rekla je.

Šerifović je otkrila kako je kravatu poklonila svom menadžeru, a slatkiše zadržala za sebe te dodala kako joj je najveća nagrada – aplauz fanova koji su uz nju već 20 godina. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje