Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatvor, deportacija, zabrana putovanja…: Šta čeka Romanu Panić kako bi vratila novac?

Preuzmite sliku

Romana Panić i njen prijatelj uhapšeni su u Australiji zbog pljačke bankomata, pišu australijski mediji, a kako se navodi njih dvoje su priznali krivicu, Filip po 18 tačaka optužnice, a Romana za 16 i oni će, pored toga što moraju da vrate novac, morati u zatvor

Romanin prijatelj je dobio 14 mjeseci zatvora, a Panićeva 12. Pjevačica će poslije tri mjeseca izaći na slobodu, ali će biti na uslovnoj kazni još devet mjeseci, nakon čega će biti deportovana u matičnu zemlju.

Vezano | Uhapšena pjevačica Romana Panić

– Kada izađe iz zatvora, moraće da ide jednom nedjeljno u policiju da se javlja narednih devet mjeseci. Ne smije nigdje da putuje niti da izađe van Kvinslenda. Kada istekne kazna, policija će je deportovati u Srbiju i biće joj trajno zabranjen ulazak u Australiju. Samim tim, poslije će imati problema i bilo gdje putuje, na SAD i Kanadu može da zaboravi – rekao je izvor za Kurir.

Izvor je i dodao i da će pjevačica, pošto će morati da vrati dug koji je nezakonito prisvojila, morati da radi dok je tamo.

– To se zove društveni rad, što znači da će morati da radi za državu. Kao dobrotvorni rad – da čisti javne površine, farba klupe u parku, čisti i briše grafite. Tu dnevnica nije velika i teško da će za devet mjeseci uspjeti da vrati taj dug – tvrdi izvor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,