Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stanje u državi ih otjeralo iz BiH: Već dvije godine žive američki san

Preuzmite sliku

Svake godine sve više građana napušta Bosnu i Hercegovinu, sa nadom da će negdje drugo imati život dostojan čovjeka. Na taj korak se odlučio i Branko Kukavica sa porodicom pije dvije i po godine.

Otišao je u SAD iako je imao posao u Banja Luci, radio je na RTRS-u, a bavio se privatno i fotografijom. Posao je imala i njegova supruga, ipak želja za “normalnijim” životom je bila sve jača.

Tog maja 2017. godine Branko je na društvenim mrežama objavio video uz poruku “Sve što sam imao u par kofera stade, Zbogom zemljo moja …”

Za samo par dana video je imao na hiljade pregleda i na stotine komentara podrške.

Trenutna adresa porodice Kukavica je Atlantic City, New Jersey. I Branko i Dijana rade, a na posao su čekali tek nešto duže od mjesec dana.

Za odlazak je bilo više razloga, kaže Branko za Buku, počev od ekonomske, pa preko političke i socijalne situacije u zemlji, ali i konstantne ratne retorike.

Kada su ga izvukli na lutriji za zelenu kartu, više se nisu dvoumili – otići ili ostati.

Žive li američki san, čime se bave, koliko je vremena trebalo da se snađu, šta im se sviđa, a šta ne pogledajte u videu ispod.

Napomenimo da se Branko i dalje bavi fotografijom, a njegove radove nastale u SAD-u, građani Novog Grada imali su priliku pogledati u augustu ove godine u sklopu festivala ArtNovum. (Buka)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje