Tuzlanka Sabina Kasumović u finalu muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno"
Foto: Tuzlanski.ba

Jedan od omiljenijih regionalnih takmičarskih muzičkih programa "Nikad nije kasno" održat će se u nedjelju, 23. juna s početkom u 21.00 sati.

Dvanaest veličanstvenih veterana će se boriti za laskavu titulu pobjednika showa, a Bosna i Hercegovina ima čak šest predstavnika. Jedna od njih je i naša Tuzlanka Sabina Kasumović.

Na njeno pjevanje najveće ocjene su dodjeljivala najveća estradna imena regiona, članovi žirija popularnog muzičkog show programa.

Njen život obilježila je muzika, koja je pored porodice, njena najveća ljubav

Sabina Kasumović (49) iz Tuzle od malih nogu uživa u muzici i sceni, a još kao djevojčica učestvovala je na brojnim festivalima. Danas je sretna žena i majka dvije kćerke, a kako je otkrila, nedavno je napustila posao medicinske sestre koji je radila godinama. Još u osnovnoj školi bila je solista u horu, a prvi javni nastup imala je već kao tinejdžerka. Nakon toga je nastavila da radi sa tadašnjim tamburaškim orkestrom i da snima mnogobrojne snimke za Javni RTV servis Bosne i Hercegovine. Posebno je ponosna što se podjednako dobro snalazi u različitim muzičkim žanrovima, a kako kaže neostvarena želja joj je da je prati simfonijski orkestar. Kako kaže veoma često je bila gost na koncertima poznatih pjevača, među kojima je i Nedžad Salković.

- Napustila sam posao medicinske sestre zato što smo suprug i ja prije 6 godina započeli izgradnju jednog velikog etno objekta, a paralelno sam radila i pjevala i provodila vrijeme sa kćerkama. Postalo mi je prenaporno da idem na kliniku i da radim noćnu smjenu, pa opet da pjevam - rekla je Sabina.

U gotovo svakoj dosadašnjoj emisiji Sabina je kao po pravilu imala najviše glasova publike, što dovoljno govori o tome da su gledaoci prepoznali kvalitet koji ova Tuzlanka posjeduje. Sabina Kasumović ima sasvim realne šanse za pobjedu i sigurno će ovo biti do sad najuzbudljivije finale ovog takmičenja.

Finale emisije možete pratiti putem televizije NOVA BH u nedjelju 23. juna 2024 godine sa početkom u 21.00 sat.