Tina Turner otkrila šta joj je pomoglo i spasilo život poslije zlostavljanja, moždanog udara i gubitka sina
Foto: Tuzlanski.ba

Muzička diva Tina Turner, iza koje stoje najveći hitovi u istoriji muzike, uprkos slavi nije imala bajan život. Imala je teško djetinjstvo, pobjegla je iz lošeg i nasilnog braka s Ikeom Turnerom, a njen sin Craig je 2018. počinio samoubistvo. Osim toga, Tina je 2013. doživjela moždani udar i to samo nekoliko dana nakon svog medenog mjeseca na kom je bila sa svojim drugim suprugom Erwinom Bachom.

Ove loše trenutke uspjela je da prevaziđe okretanjem religiji i to budizmu, prenosi Super žena. 

"Budizam mi je spasio život. Tokom najtežeg životnog perioda, uključujući i porodično nasilje, počela sam da pjevam i učim o budističkim principima. Ko zna da li je to bilo predodređeno, ali sa sigurnošću mogu da kažem da mi je budizam došao tačno u pravom trenutku", rekla je Tina za Times.

"Kad sam prolazila kroz neke od najtežih trenutaka, možda bi mi bilo lakše da sam se prepustila brzim rješenjima poput pušenja, alkohola ili droge. Međutim, odlučila sam da pogledam u sebe, dotaknem izvor svog većeg ja. Moj dragi prijatelj David Bowie, koji se cijeli  život zanimao za budizam, zvao me feniks, po mitskoj ptici koja se diže iz pepela", ispričala je.

Tina takođe vjeruje da život ne treba da određuju veliki problemi s kojima se ljudi sreću.

"Ako postoji ijedna lekcija koju sam naučila, to je da veliki problemi ne moraju da određuju vašu budućnost. Naš uspjeh i sreću određuju samo naše odluke i način na koji se izborimo s nevoljama. Vjerujem da svi imamo potencijal za prevazilaženje problema - i ne mislim samo na to da možemo da preživimo naše probleme, već i napredujemo zbog njih", poručila je. (Tuzlanski.ba)