Srbija: Preminuo glumac Tihomir Arsić
Foto: Tuzlanski.ba

Glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je u 64. godini.

Narodno pozorište potvdilo je ovu tužnu vijest.

On je, podsjetimo,  sasvim slučajno, na detaljnom pregledu saznao je da ima rak na glavi pankreasa, a kako se tada pripremao za filmsku ulogu - čovjeka koji umire od raka, razmišljao je da li da prvo snimi film, pa da ode na operaciju ili da odustane od uloge zbog zdravlja.

- U maju prošle godine sam se pripremao za opskurnu filmsku ulogu čovjeka koji umire od raka. Pet mjeseci sam se pripremao za taj lik, prvi put sam išao u teretanu i trenirao boks, Malo prije početka snimanja, koje je trebalo da traje dva i po mjeseca i bude vrlo zahtjevno, preventivno sam otišao kod ljekara na detaljnije preglede - rekao je nedavno Tihomir.

- Kako skoro 20 godina nisam igrao tako veliku ulogu na filmu, mislio sam da je u redu da budem siguran da sam dobro i da neću morati da pravim pauzu. Uradio sam nekoliko skenera i magneta, mada sam bio zdrav i nisam osjećao nikakve tegobe. Tako sam slučajno saznao da imam kancer na glavi pankreasa - ispričao je tada glumac i dodao:

- Premda je kancer bio u samom začetku, riješio sam da ne odlažem liječenje. Operisan sam za šest dana. Kada su me iz operacione sale odvezli na intezivnu njegu, bio sam u bunilu od anestezije. Moja supruga Jelena je bila pored mene. Kaže da je prvo što sam rekao bilo: "Ništa od filma". Nažalost, film nisam snimio, ali na sreću snimio ga je jedan sjajan glumac. (Telegraf.rs)