Foto: Tuzlanski.ba

Srbijanska influenserka Vanja Veljić poznatija kao VaVana objavila je sramni snimak na TikToku na kojem pjeva pjesmu Baje Malog Knindže.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija jučer je u New Yorku usvojila Rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. juli uspostavlja kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Ovu odluku su komentarisale mnoge srbijanske javne ličnosti, a brojni su to uradili na neprikladan način. Među tom masom je i inflenserka Vanja Velić.

Na svom TikTok profilu je objavila sramotni snimak gdje pjeva pjesmu "Tata" Baje Malog Knindže koja glasi: "Moj je tata zločinac iz rata, vi se potrudite pa ga osudite".

https://youtube.com/shorts/3HhadNRgmFs?si=VInwz7GPFkgth5x2

Njeni pratitelji, uglavnom iz Srbije, su je podržali ispod videa u komentarima, a bh. influenseri su osudili ovaj sramni snimak. Među onima koji su uputili kritiku su Adi Bebanić i Naida Bojnakova.

"Zamislite jedan influenser upali kameru i pjeva "Moj je tata zločinac iz rata!!" Zamisli mozga kojem je ponos krvoproliće bilo kojeg naroda. Biti patriota ne znači veličati zločince i pjevati ove sramotne pjesme! Pa u kući ti rat bio bolesnice", napisala je Bojnakova na Instagramu, dok je Bebanić kazao "Samo ću ovo ostaviti ovdje", istaknuvši tom jednom rečenicom svoju osudu za ovakvo ponašanje.