Foto: Tuzlanski.ba

Glumica je naglasila kako će joj uloga u nadolazećoj drami omogućiti da pokaže nikad viđene glumačke vještine. Njena posljednja uloga bila je u filmu 'Moja kuća je puna ogledala'.

Glumica Sophia Loren (86) vraća se na velike ekrane nakon jedanaestogodišnjeg izbivanja, javlja The Guardian. Glumit će u nadolazećoj Netflixovoj drami 'The Life Ahead', čiji je reditelj njen sin Edoardo Ponti (47), prenosi 24sata.hr.

- Kada mi je sin ponudio ulogu, bilo je to kao ostvarenje mog najvećeg sna. Nisam se dugo premišljala da li da je prihvatim ili ne - rekla je Loren.

U filmu Sophia ima ulogu gospođe Rose, Židovkinje koja je preživjela holokaust. Pomaže u odgoju djece prostitutki s kojima je nekoć šetala ulicama. Susreće se i s 12-godišnjim Momoom, siročetom koji joj je pokušavao ukrasti svijećnjake.

- Uživala sam u ulozi gospođe Rose. Ona je snažna, a opet tako krhka. Ona je borac i iz puno me razloga podsjeća na moju vlastitu majku - otkrila je Sophia.

Ovo će biti druga adaptacija romana Romaina Garyja nakon filma iz 1977. koji je dobio ime po glavnom liku, a glumila je Simone Signoret. Svjetska premijera filma bit će u oktobru u Rimu, a na Netflixu će biti dostupan mjesec dana kasnije.

Inače, Sophia Loren je prvog Oscara osvojila 1961. za ulogu u filmu 'La Ciociara', a šuška se kako joj se sada smiješi nominacija za još koji kipić.

Inače, Sophia je već dva puta radila sa svojim sinom, a njena posljednja uloga bila je u filmu 'Moja kuća je puna ogledala'. (Tuzlanski.ba)