Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Time je ispunjena njegova posljednja želja
Foto: Tuzlanski.ba

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović više ne počiva u Aleji zaslužnih građana, gdje je sahranjen 2016. godine.

Posljednja želja Bate Živojinovića bila je da se sahrani pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović u porodičnoj grobnici u selu Koraćica gdje je glumac odrastao.

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića danas su premješteni u Koraćicu i slavnom glumcu je ispunjena poslejdnja želja.

Bati će danas biti održan i parastos u crkvi Svete Trojice.

Svojevremeno je o želji glumca govorio njegov sin Miljko Živojinović.

"To je bila njihova velika želja da budu zajedno i mislim da je potpuno logično da ljudi koji su proveli preko 60 godina zajedničkog života, budu zajedno zauvijek. Ja sam onda zamolio prvo našeg oca, Željka Milića, paroha Koraćičke crkve Svete Trojice.

On mi je rekao da moram da pitam vladiku Jovana Šumadijskog, pa sam ga pozvao telefonom iz Pariza. On je dao blagoslov i mi smo majku Lulu tu, smjestili i ostavili smo jedno grobno mjesto gdje bi trebalo da bude Bata! ispričao je Miljko jednom prilikom, prenosi Blic i dodao:

"Neposredno poslije toga je krenula korona i mi dvije godine nismo mogli da prebacimo Batu, a ja sam sve potrebne dozvole dobio još 2020. godine. Poslije par mjeseci od majčine smrti i kada je prošla korona, mi smo počeli sa radovima, sa otkopavanjem i onda se ispostavilo da se tu nalazi vodovod od sela Koraćice.

Morali smo dovesti bager koji je izmjestio taj vodovod za nekih pet metara i sačekati bar godinu dana da se ta zemlja slegne i da prođu sva četiri godišnja doba. I kada je to sve prošlo, evo sad smo ušli u tu proceduru – radili smo usijek i veliki spomenik od bijelog mermera.

Očekujemo 30. aprila u 12 sati da će doći svi naši prijatelji i da će se konačno Bata i Lula opet spojiti, za vječnost."