Premijera spota: Frenkie – "Napaćeni Bošnjo" (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

"Napaćeni Bošnjo" naziv je novog videospota kultnog MC-a ovih prostora, Frenkija, kojeg je MTV večeras premijerno prikazao.

frenkie-3Stvar "Napaćeni Bošnjo" je četvrti singl s uspješnog albuma Troyanac, koji se može pohvaliti i nominacijom za najbolji europski indie album 2012. godine. Video spot je snimljen u Linzu (Austrija) prilikom Frenkijevog koncertnog gostovanja u tom gradu. Kako bi spot vjerodostojno prikazao priču same pjesme, u cjelokupan proces snimanja uključila se i ekipa iz General Directorsa i uz mnogobrojne statiste i RED kameru ostvarila još jednu Frenkijevu priču.

"Mogu reći da je ovo jedan od mojih najzahtjevnijih spotova jer smo imali preko 40 statista! Ekipa koja ga je radila zaista se pokazala profesionalnom i bez obzira na iscrpljujući rad uživali smo u svakom trenutku stvaranja kompletnog spota...", kaže Frenkie i, kroz smijeh nastavlja o radnji koja prati video spot za pjesmu: "Spot prati našeg napaćenog Bošnju u svom 'skromnom' sedmosobnom stanu i Audiju, a koji na kraju dolazi na naš koncert i napravi 'frku".

Tuzlanski.ba