Popularni glumac optužen za seksualni napad
Foto: Tuzlanski.ba

Američki glumac Jamie Foxx optužen je za seksualni napad na ženu u New Yorku 2015. godine.

Prema tužbi koju je dobio TMZ, dobitnik Oskara je bio u restoranu Catch NYC & Roof u augustu te godine kada je tužiteljica stigala oko 23 sata.

Nekoliko sati kasnije, neimenovana žena i jedan od njezinih prijatelja koji su sjedili jedan sto dalje od Foxxa  navodno su zamolili glumca za fotografiju, na koju je, kako ona tvrdi, pristao. Tvrdi da je Foxx izgledao alkoholizirano i navodno je odgovorio: “Naravno, dušo, sve za tebe.”

Nakon što je snimila nekoliko fotografija, žena tvrdi da joj je Foxx rekao da ima “tijelo supermodela” i da miriše “tako dobro”.

Tužiteljica tvrdi da je glumac potom povukao za ruku na stražnji dio krova i navodno počeo neprikladno dirati. Navodi da je Foxx stavio obje ruke na njen struk, a zatim ih pomaknuo ispod gornjeg dijela kako bi joj dirao grudi, piše Page Six.

Žena tvrdi da je nekoliko ljudi, uključujući neke zaštitare svjedočilo navodnom napadu, ali su jednostavno otišli uprkos tome što su je vidjeli kako pokušava pobjeći od Foxxa. Foxx je tada navodno zavukao ruke u njene hlače... Tvrdi da je navodni napad prestao kada je njena prijateljica došla iza ugla i vidjela šta se događa.

Žena tuži Foxxa i restoran za kompenzaciju i kaznenu štetu, tvrdeći da je morala biti podvrgnuta liječenju i pretrpjela je emocionalni stres kao posljedicu “seksualnog napada, zlostavljanja, napada i povrede”.