Kod majke ćete uvijek proći, ali će vas drugi nemilosrdno obarati (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Hit serija osamdesetih godina „Bolji život" koja je i danas aktuelna na programima televizija svih republika nekadašnje Jugoslavije, interesantno da po mnogim segmentima i nakon 30 godina opisuje svakodnevnicu u kojoj i danas živimo.

ema-bobaBolji život je priča o životu porodice Popadić (Emilija - Ema, Dragiša – Giga, Aleksandar – Guza, Violeta – Viki i Slobodan – Boba), koja se bori s uobičajenim problemima svijeta u tranziciji. Otac, majka i njihovo troje djece.

Nezaposlenost, nedovoljan kućni budžet, problemi odrastanja, udaje, ženidbe, socijalne razlike i mentalitet su u sjeni velikog novca koji mogu naslijediti, samo pod tačno određenim uslovima.

„Bolji život" i danas predstavlja iluziju stanovnika Zemljine kugle. Nedavno se u medijima pojavila informacija o mogućem snimanju nastavka ove popularne serije.

Za vas smo izdvojili dvije emotivne i dirljive scene iz ove serije, prva je kratki razgovor između Slobodana i njegove majke Emilije koja je u samo jednoj rečenici kazala puno toga.

Druga scena je „drugarski" razgovor između Gige i njegovog školskog prijatelja na funkciji druga Jataganca, iako mu je njegova pomoć bila prijeko potrebna Giga je obraz porodice Popadić onako muški i sa stavom sačuvao. (Tuzlanski.ba)