Kino "Kaleidoskop": Od sutra dvije nove projekcije (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Na programu kina "Kaleidoskop" od sutra 21. novembra dvije nove 3D projekcije

kino-21novembar

Ljubitelji filma u Tuzli od 21 do 27. novembra će imati priliku pogledati dvije nove 3D projekcije u kinu "Kaleidoskop".

U terminu od 18:00 i 21:00 sat na programu je The Hunger Games (Igre gladi: Plamen)- Drugi nastavak trilogije snimane prema istoimenom svjetskom bestseleru Igre gladi: Plamen. Nakon što je osvojila 74. Igre gladi, Katniss Everdeen vraca se kuci sa svojim vjernim prijateljem Peetom Mellarkom. No pobjeda ima i svoju cijenu stoga moraju ponovno napustiti obitelj i prijatelje te se vratiti na put opasne borbe do smrti. Ovaj put nemilosrdno natjecanje dok samo jedan ne preživi moglo bi promijeniti zemlju Panem zauvijek. REŽIJA: Francis Lawrence; ULOGE: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth; ŽANR: Avantura, fantazija; TRAJANJE FILMA: 146 minuta; GODINA: 2013.

Nešto mlađi poklonici filma u terminu od 16:00 sati te subotom i nedjeljom od 12:00 i 16:00 sati imaju priliku pogledati avanturistički film za djecu Šegrt Hlapić. Ekranizacija najpoznatijeg hrvatskog djecjeg romana! Šegrt Hlapic krece na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojcicu iz cirkusa, siroce poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine i poteškoce tokom putovanja. Nemaju gdje spavati, nemaju hrane niti prikladne odjece, no ne boje se nicega. Hrabri su i srecni i spremni svakome pomoci. U noci punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni...REŽIJA: Silvije Petranović; ULOGE: Mile Biljanovic, Ena Lulic, Goran Navojec, Hristina Popovic, Milan Pleština, Mustafa Nadarevic, Nikola Kojo; ŽANR: Avantura, dječiji; TRAJANJE FILMA: 102 minute; GODINA: 2013.

Biletarnica kina Kaleidoskop radi od ponedeljka do petka u vremenu od 15:00 do 21:00 a subotom i nedeljom od 10:00 do 21:00.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji od četvrtka za predstojeće dane vikenda (petak, subota i nedelja), za sve projekcije. Kontakt telefon - biletarnica: 035 / 257-558.