Kino "Kaleidoskop": Od sutra dvije nove 3D projekcije (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Na programu kina "Kaleidoskop" od sutra 7. novembra dvije nove 3D projekcije

kino-novembar

Ljubitelji filma u Tuzli od 7 do 13. novembra će imati priliku pogledati dvije nove 3D projekcije u kinu "Kaleidoskop".

U terminu od 18:45 i 21:00 sat na programu je Marvelov „Tor — Svijet tame" nastavlja filmsku avanturu Tora, moćnog Osvetnika, u kojoj ce se on boriti da spasi Zemlju i Devet Carstava od mračnog neprijatelja koji je stariji od univerzuma. Tor ce se boriti za uspostavljanje reda u cijelom kosmosu... ali drevna rasa predvođena osvetnički nastrojenim Malekitima vraća se s namjerom da cijeli svijet vrati u tamu. Suočen s neprijateljem kome čak ni Odin ni Asgard ne mogu da se odupru, Tor ce morati da se upusti na dosad najopasnije putovanje, ono koje ce ga ponovo spojiti s Džejn Foster i primorati da žrtvuje sve da bi nas spasio. (REŽIJA: Alan Taylor: ULOGE: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christopher Eccleston: ŽANR: Akcija, avantura, fantazija: TRAJANJE FILMA: 120 minuta: GODINA: 2013.)


Poklonici animirane umjetnosti u terminu od 17:00 sati te subotom i nedjeljom od 12:00 i 17:00 sati imaju priliku pogledati animirani sinhronizovani film Khumba 3D. U Khumbinom životu nije sve crno–bijelo! Rođen je sa samo polovicom pruga, pa ga njegovo krdo zbog neznanja i praznovjerja izolira. S novostečenim prijateljima će zato krenuti na put preko pustinje kako bi pronašao drevni vodopad na kojem je prema legendi prva zebra dobila svoje pruge. Avantura koja ga tamo čeka veća je od svega što je mogao zamisliti! (REDATELJ: Anthony Silverston: ULOGE: Jan Kerekeš, Dražen Bratulić, Ksenija Marinović: ŽANR: Animirani, avantura, komedija: TRAJANJE FILMA: 85 minuta: GODINA: 2013.)

Biletarnica kina Kaleidoskop radi od ponedeljka do petka u vremenu od 15:00 do 21:00 a subotom i nedeljom od 10:00 do 21:00.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji od četvrtka za predstojeće dane vikenda (petak, subota i nedelja), za sve projekcije. Kontakt telefon - biletarnica: 035 / 257-558.