Kako danas izgleda prelijepa Jagodinka Simonović iz "Varljivog ljeta"
Foto: Tuzlanski.ba

Imala je 27 godina kada je snimila kultne scene sa Slavkom Štimcem.

Sjećamo se svi čuvenog filma „Varljivo ljeto ’68“ i scene u kojoj Slavko Štimac uzdiše za Jagodinkom Simonović. Lijepu pekarku igrala je Dragana Varagić, srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i rediteljka.

Rođena je 7. aprila 1957. godine u Kraljevu. Od početka devedesetih godina prošlog vijeka živela je i radila u Kanadi. Godine 2012. vratila se u Beograd, gdje danas živi i radi. Udata je za karikaturistu Dušana Petričevića sa kojim ima ćerku Mihailu.

Ljubav prema glumi osjetila je još kao član dramske sekcije u Domu pionira. To ju je inspirisalo da upiše Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, te da se potpuno posveti tom vidu umjetnosti. Prve uloge dobila je na drugoj i trećoj godini fakulteta, a od četvrte godine je bila član Narodnog pozorišta u Beogradu. Do početka devedesetih, glumila je u mnogim predstavama, filmovima i serijama, ali joj je najveću popularnost donijela Jagodinka Simonović u "Varljivom letu 68".

Glumica je u jednom intervjuu kazala da je svoju ulogu u ovom filmu sama birala, te da je od Paskaljevića samo tražila da Jagodinka pjeva meksikansku pjesmu i ima niški akcenat. Za Štimca je kazala da je veliki glumac i odličan drug, te da je s njim bilo lako snimati.